Nieuws

update: 15 November 2019

Op zaterdag 25 April 2020 houden wij onze HENGSTENSHOW in Manege “de Fruithof” te Heteren aanvang 20.00 uur.
STALLIONSHOW on Saturday, April 25, 2020 in the riding hall “de Fruithof” in Heteren start at 20.00 p.m.

De apart gekleurde blue dun 1ste premie minihengst Geraldo van de Sleedoorn is verkocht aan Sabine Dax uit Oostenrijk.

De fraaie 1ste premie voshengst Prins van de Bekkenkamp is verkocht aan Günther Langbein uit Erfuhrt, Duitsland.

De zwartbonte minihengst Kevin van de Leyenhof is verkocht aan Claudia Hauser uit Oostenrijk.

De zwartbonte minihengst Blackertor Malachite is verkocht aan Carolin Greff uit Frankrijk.

——————————————————————————————————————–

Alle 4 onze hengsten zijn geslaagd voor het sperma onderzoek en kunnen dus nu ingezet worden voor de fokkerij. All our 4 new stallions have passed the spermtest.

Kyaro van de Kuiperij, Kenwood van Gelre, Johnson van Gelre en King van Old-Sender.


Wij houden onze hengstenshow op zaterdag 20 April in manege ” de Fruithof ” te Heteren. aanvang is 20.00 uur

Our Stallionshow is on Saturday 20 April in Riding Hall ” de Fruithof ” in Heteren.

—————————————————————————————–

Collovatti van stal Brammelo is definitief goedgekeurd (License for Life).

Fireball van Gelre, Enrique van Gelre en Fascination van de Colorstable zijn door naar de 2de Fase. (they are all to the 2nd Fase)

Al onze nieuwe hengsten Juneau, Jaro en Uhno zijn geslaagd voor het spermaonderzoek 2018. All our new stallions Juneau, Jaro and Uhno have passed the spermtest.

adv 2018 1

Nieuwe aanwinst Prins van de Bekkenkamp

Meer informatie volgt binnenkort

Bluemull Bonhoga is verkocht aan Jessica Schuldt in Alveslohe, Duitsland.

(Shetlandponyzucht vom Kueckenmoor)

Alle onze jonge hengsten zijn geslaagd voor het spermaonderzoek !

Hashtag, Heit, Grand Prix, Hercules en Holland.

Nieuwe aanwinst Holland van Ruimzicht,

Voor meer informatie zie pagina Holland van Ruimzicht

Nieuwe aanwinst uit Zweden Bäckens Monsun,

Voor meer informatie zie pagina Bäckens Monsun

Nieuwe aanwinst Grand Prix van Stal de Elsthof,

Voor meer informatie zie pagina Grand Prix van Stal de Elsthof

Gosh van Stal Polderzicht wordt de opvolger voor Zegmar,

Met de Valk-bonte hengst Gosh van Stal Polderzicht denken we een goede opvolger te hebben voor de onlangs overleden Zegmar. Gosh is 4 jaar en meet 94 cm. Hij is goedgekeurd in Duitsland (Schleswig-Holstein / Hamburg) en werd daar Rasse Siegerhengst op de hengstenkeuring. Meer informatie zie: Gosh van Stal Polderzicht.

Hidde van de Raven goedgekeurd in Duitsland,

Gisteren is onze kleine palomino hengst Hidde van de Raven goedgekeurd in Mecklenburg – Vorpommern (Duitsland). Hidde meet 77 cm. en werd daar gepresenteerd door Manolito en Giovanni von Weiss. ( Hidde is inmiddels verkocht aan von Weiss en gaat de fokkerij dienen in Duitsland )

FB_IMG_1485368041647

Zegmar van de Zandkamp overleden / died,

Helaas is gisteren op 16 Januari één van onze trouwste hengsten Zegmar van de Zandkamp overleden. Hoogstwaarschijnlijk is er een orgaan gescheurd of gesprongen. Het ging zo snel, want toen we constateerden dat Zegmar niet fit was en daarop gelijk de dierenarts hebben gebeld zagen we dat zijn toestand met de minuut kritieker werd. Voordat de dierenarts arriveerde overleed hij in ons bijzijn. Wat zullen we hem gaan missen. Zegmar was DE hengst waarmee ik kon lezen en schrijven tijdens het dekseizoen, op hem kon ik vertrouwen wat betreft het schouwen van de merries !

Yesterday one of our favorite stallions Zegmar van de Zandkamp died. Most likely there is something torn in his body. We will miss him because he was one of the most reliable stallions in his work.zegmar16

Hengstenshow op zaterdag 22 April in manege de Fruithof te Heteren,

Op zaterdag 22 April houden we onze jaarlijkse hengstenshow in manege de Fruithof te Heteren. Getoond worden de hengsten die in 2017 ter dekking staan op ons station en de hengsten die verhuurd zijn voor het seizoen 2017. Aanvang show is om 20.00 uur

Hengsten mutaties,

update: 18 oktober 2016

Diamond Hagenstrup is verkocht / sold aan Jens Jensen in Denemarken.

Kerswell Cloud is verkocht / sold aan Laura Verstraeten in Duitsland

Abeltje van de Hoeven Allee is verkocht / sold aan Anne Pagmar in Zweden.

Uitslagen Spermaonderzoek 2016,

Alle 5 de nieuw goedgekeurde hengsten Geraldo, Giel, Gido, Google en G-Star zijn geslaagd voor het spermaonderzoek en kunnen nu dus de fokkerij gaan dienen.

All 5 new licensed young stallions passed the spermtest.

HENGSTENKEURING 2016 !

De hengstenkeuring van 2016 zit er weer op. De resultaten zijn super goed, met als grandioze afsluiting van deze schitterende dagen het Nationaal Kampioenschap Kleine Maat van Diego Beauty van Hedel.  Voor een uitgebreid verslag zie hengstenkeuring 2016.

Op de herkeuring is Google van Stal Polderzicht goedgekeurd, Google is de derde zoon van Berno die dit jaar werd goedgekeurd. Google behaalde een 1ste premie en werd 4de geplaatst van de 14 hengsten in de nieuwe jaargang grote maat. Google is verhuurd voor 2016 aan Harm Vissers uit Maasbommel.

Veranderingen op onze stal en voor het seizoen 2016,

update: 29 April 2016

Gido van ’t Kleine Weitje is verkocht aan Jack Morise in Frankrijk.

Giel van het Aeghterhuus is verkocht aan Stal de Lagevoort in Liessel.

Geraldo van de Sleedoorn is verhuurd aan R. Haverkamp en A. Hurenkamp, hij komt ter dekking te staan op Stal de Groenkamp in Epe.

Kerswell Cloud is verhuurd aan Laura Verstraeten in Dohren – Duitsland.

Google van Stal Polderzicht is verhuurd aan Harm Vissers uit Maasbommel.

– Verhuurd voor 2016 zijn Gloriant van de Belschuur aan T. Ensink uit Nieuw Roden, Bluemull Bonhoga aan P. Verheesen uit Linne en G-Star van Stal Polderzicht aan de Fam. Vermaas uit Zoelen.

– En nog een nieuwe aanwinst dit jaar nml de Zweeds gefokte hengst Bluemull Bonhoga. Bonhoga is een zwarte hengst van 106 cm. met een zeer interessante afstamming en dus zeer goed bruikbaar voor de bloedspreiding in de zwartfokkerij.

Viggo van Stal Munnikenland is verkocht Theo van Elst uit Velp (Grave) Stal de Schoonenburg.

– En weer hebben we een nieuwe aanwinst dit maal de 1ste premie palomino hengst Collovatti van Stal Brammelo.  Collovatti behaalde 3x een 1ste premie en stond in 2014, 1ste geplaatst in zijn rubriek op de hengstenkeuring. Collovatti is 84 cm en heeft een jeugdindex van 7.12

– Berno van de Pelgrim de nationaal kampioen van 2014 gaat de komende 2 jaar naar Stal Gelre van Piet en Marco van Doorn in Scherpenzeel.  Berno wordt definitief goedgekeurd, uit zijn eerste jaargang 3-jarigen zijn er maar liefst 10 bekroond met een 1ste premie en 5x een 2de premie !

– Nieuw voor het seizoen 2016 is de bruinbonte 1ste premie minihengst Fascination van de Colorstable hij is goedgekeurd in 2015 en werd 3de geplaatst in de rubriek minihengsten nieuwe jaargang. Fascination is maar 81 cm. en heeft een fraaie afstamming.

– Niet meer op ons station beschikbaar in 2016 zijn Yankee van Stal Ankeveen, Edward van de Poelwijklaan, Wesley van Stal van Aschberg en Elegant van de Bloemhof.

– Edward van de Poelwijklaan is verkocht via de Shetlandpony Selectsale en is verhuisd naar België.

– Nieuw voor het seizoen 2016 is de zwarte crack ENRIQUE VAN GELRE hij behaalde een 1ste premie en was het kopnummer van de nieuwe jaargang grote maat 2015. v. Nelantines van de Groote woerd x Winx van de Bengd.

– Onze nieuwste aanwinst is de zwartbonte 1ste premie hengst ZWARTBONT VAN DE KORTENHOF (102 cm.).  Zwartbont stond 1ste geplaatst in zijn rubriek op de hengstenkeuring 2015. v: Napoleon van de Kortenhof x Oasis of Shetlane.

– Verkocht zijn Raoul van stal Olyhof aan W. Rouwkema uit Groningen en Gelder van Zuylichem aan de Fam. Engelen uit Klundert. (Gelder was weer terug op onze stal van een uitstapje naar Zweden)

Op onze Facebook pagina ( Hengstenhouderij Kramp ) kunt U een film zien van onze hengsten en show van 18 april.

On our Facebook page ( Hengstenhouderij Kramp ) you can see a movie of our stallions and show of April 18th.

De hengstenfolder 2015 is weer beschikbaar wilt U er één thuis gestuurd hebben bel of stuur ons een email. Klanten van voorgaande jaren krijgen er automatisch één thuis gestuurd. Tel: 06 55 164506 email: hengstenhouderijkramp@hetnet.nl

2015-03-11 00.05.21

De nieuwe hengsten catalogus 2015 is online te zien. The new stallions catalogue 2015 is online. Soon is the Original version available you want to have one call or email us.

Bij diverse hengsten zijn nieuwe foto’s geplaatst scroll op de pagina’s naar beneden voor een dia show van de hengst. / New pictures on the stallion pages scroll down on the pages for a slideshow.

Terugblik op een zeer geslaagde hengstenkeuring 2015.

De hengstenkeuring van 2015 zit er al weer enige tijd op. We kunnen gerust zeggen dat het weer succesvolle dagen zijn geworden. Te beginnen in December met de keuring van de jonge hengsten, 24 in totaal die voorgesteld werden voor een eerste goedkeuring daarvan zijn er 4 goedgekeurd. Dat zijn F.B.I. van stal Polderzicht, Fireball van Gelre, Enrique van Gelre en Flush van de Brouwerij. Voor de premiekeuring in Januari werd het nog iets drukker bij ons op stal er moesten namelijk 28 hengsten klaar gemaakt worden en mee naar Mariënheem. Het hoogtepunt van die dagen voor ons was dat onze eigen Elegant van de Bloemhof de titel won van Beste 4-jarige hengst !Elegant b FK5F9013 Waar we zeker ook trots op zijn is dat Emilio van Stal de Langewei  door ons klaar gemaakt voor de keuring  Nationaal Kampioen midden maat is geworden.  (Fam. van Herwaarden nogmaals gefeliciteerd !) Op vrijdag waren er 1ste  premies  voor: Zegmar van de Zandkamp, Yankee van Stal Ankeveen, Xander van Stal het Noordereind, Alves van Veldzicht, Talisman af Jaboruder en  Axel van Stal de Honderdmorgen.  En  2de premies waren er voor: Abeltje van Hoeve Allee en Xander van de Axelse Buitenweg. Voor een definitieve goedkeuring werden gepresenteerd: Zegmar van de Zandkamp, Wahtamin van de Uitweg, Polansky van Gelre, Xander van de Axelse Buitenweg en Mellow yellow el Rancho Palos Verdes. De zaterdag was een erg drukke dag met 17 hengsten voor de keuring hier volgen de resultaten: 1ste premies voor: Elegant van de Bloemhof, Evra van ’t Zand, Euforie van de Wechterholt, Emilio van Stal de Langewei, Eldorado van de Casterhof, Delicious van Stal Polderzicht, Diego B. van Hedel, Coldplay van de Esdahoeve, Vanity van de Buxushof en Berno van de Pelgrim.  En 2de premies waren er voor: Edward van de Poelwijklaan, Beloki van stal Brammelo en Bluemull Bonhoga. De jonge hengsten die voor het eerst goedgekeurd werden behaalden allen een 1ste premie: F.B.I. van Stal Polderzicht, Enrique van Gelre en Fireball van Gelre. Helaas was Flush van de Brouwerij onregelmatig zodat hij op een later tijdstip nog voor primering terug moet komen. Wat ook een mooie en leuke show werd is Hengsten langs de Fiets daar behaalde Zegmar van de Zandkamp met fietser / begeleider Martin Kramp een fraaie 2de plaats en Diego B. van Hedel met fietser / begeleider Harm Vissers een 4de plaats. Langs deze weg willen we iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie hulp, en dus deel hebben uit gemaakt van “team Hengstenhouderij Kramp” !! Het was al met al veel werk en er is veel tijd in gestoken, maar de fraaie resultaten spreken voor zich en het was weer een leuke en gezellige tijd !                

Nieuwe aanwinsten voor 2015,

Voor het seizoen 2015 staat de fraaie palomino mini hengst Abeltje van de Hoeve Allee op ons station. Abeltje meet maar 79 cm, hij heeft witte staart en manen en behaalde een 1ste premie.

verz Abeltje2 FK5F0619

Ook nieuw dit jaar is de zwarte 1ste premie hengst Fireball van Gelre. Hij meet 99 cm. en heeft een super interessante afstamming want zowel van vaders als moederszijde Marshwood gefokt !

Fireball v Gelre FK5F8987

Nieuw is ook FBI van Stal Polderzicht hij komt uit onze eigen fokkerij. FBI meet 105 cm en behaalde een 1ste premie. v. Berno vd Pelgrim x Bubblicious van Stal Polderzicht.

fbi3