© designed by martin

Hengstenhouderij
Kramp Welkom. Over ons. Nieuws. Hengsten. Contact/ Links.
ValburgV. Waulkmill Maclaren

V. Leo of Wilverley
V. Waulkmill Macduff
M. Berrystead Saturn

M. Tannera of Waulkmill
V. Rosethorn of Transy
M. Eilean Tigh of WaulkmillM. Morillo af Nørvang

V. Waulkmill Shian
V. Spool of Marshwood
M. Ingale of Normandykes

M. Mona-Lisa of Nørvang
V. Hele of Transy
M. Merry Mentha of Netherley

Søndergårds Mac

Zwart   100 cm.

    foto’s / photos van Mac ...>
Mac brengt de nodige kwaliteit en bloedverversing met zich mee en die kunnen we goed gebruiken in de zwartfokkerij. Mac is goedgekeurd in Denemarken en behaalde 42 punten en stond 2de geplaatst in de 1ste Klasse. Dat is de hoogste klasse op de hengstenkeuring.
Mac is als veulen en jaarling eerste geworden op een show in Denemarken en in 2011 de beste shetlandhengst op de show in Roskilde. En in 2007 winnaar van de gebruiksproef met 2 tienen.
Mac heeft een interessante pedigree want hij komt uit befaamde Engelse bloedlijnen en is een combinatie van Marshwood, Transy, Waulkmill en Netherley lijnen
De vader van Mac is Waulkmill Maclaren een tophengst met zeer veel kampioentitels in Groot-Brittannië en onderscheiden met de zilveren eremedaille van het SPSBS. Maar Maclaren is ook een topper in de fokkerij met veel hoog scorende kinderen op nationaal en internationaal niveau.
De moeder van Mac is Morillo af Nørvang een 1ste klasse merrie die geboren is op de bekende Nørvang stoeterij in Denemarken en dochter van Waulkmill Shian een 1ste klasse hengst (v. Spool of Marshwood). En ook grootmoeder en overgrootmoeder van Mac zijn 1ste klasse merries.
Mac is fraai van type met een mooi sprekend hoofdje extra in het front, best ontwikkelt beenwerk en zeer goede bewegingen.
Mac is goedgekeurd in Denemarken U krijgt dus internationale Deense dekbewijzen, zijn veulens worden in Nederland geregistreerd in het A boek zonder extra kosten.

Dekgeld € 140,- inclusief BTW en Stamboekkosten