Hengstenkeuring 2015

Terugblik op een zeer geslaagde hengstenkeuring 2015.

De hengstenkeuring van 2015 zit er al weer enige tijd op. We kunnen gerust zeggen dat het weer succesvolle dagen zijn geworden.
Te beginnen in December met de keuring van de jonge hengsten, 24 in totaal die voorgesteld werden voor een eerste goedkeuring daarvan zijn er 4 goedgekeurd. Dat zijn F.B.I. van stal Polderzicht, Fireball van Gelre, Enrique van Gelre en Flush van de Brouwerij.

Voor de premiekeuring in Januari werd het nog iets drukker bij ons op stal er moesten namelijk 28 hengsten klaar gemaakt worden en mee naar Mariënheem.
Het hoogtepunt van die dagen voor ons was dat onze eigen Elegant van de Bloemhof de titel won van Beste 4-jarige hengst!
Waar we zeker ook trots op zijn is dat Emilio van Stal de Langewei door ons klaar gemaakt voor de keuring Nationaal Kampioen midden maat is geworden. (Fam. van Herwaarden nogmaals gefeliciteerd!)

Op vrijdag waren er 1ste premies voor: Zegmar van de Zandkamp, Yankee van Stal Ankeveen, Xander van Stal het Noordereind, Alves van Veldzicht, Talisman af Jaboruder en Axel van Stal de Honderdmorgen. En 2de premies waren er voor: Abeltje van Hoeve Allee en Xander van de Axelse Buitenweg.

Voor een definitieve goedkeuring werden gepresenteerd: Zegmar van de Zandkamp, Wahtamin van de Uitweg, Polansky van Gelre, Xander van de Axelse Buitenweg en Mellow yellow el Rancho Palos Verdes.

De zaterdag was een erg drukke dag met 17 hengsten voor de keuring hier volgen de resultaten: 1ste premies voor: Elegant van de Bloemhof, Evra van ’t Zand, Euforie van de Wechterholt, Emilio van Stal de Langewei, Eldorado van de Casterhof, Delicious van Stal Polderzicht, Diego B. van Hedel, Coldplay van de Esdahoeve, Vanity van de Buxushof en Berno van de Pelgrim. En 2de premies waren er voor: Edward van de Poelwijklaan, Beloki van stal Brammelo en Bluemull Bonhoga.

De jonge hengsten die voor het eerst goedgekeurd werden behaalden allen een 1ste premie: F.B.I. van Stal Polderzicht, Enrique van Gelre en Fireball van Gelre. Helaas was Flush van de Brouwerij onregelmatig zodat hij op een later tijdstip nog voor primering terug moet komen.

Wat ook een mooie en leuke show werd is Hengsten langs de Fiets daar behaalde Zegmar van de Zandkamp met fietser / begeleider Martin Kramp een fraaie 2de plaats en Diego B. van Hedel met fietser / begeleider Harm Vissers een 4de plaats.

Langs deze weg willen we iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie hulp, en dus deel hebben uit gemaakt van “team Hengstenhouderij Kramp”!