Hengstenkeuring 2019

Geslaagde hengstenkeuring 2019

De hengstenkeuring van 2019 is weer achter de rug, het is een lange en drukke periode geweest. Maar ook een gezellige tijd met veel hulp van vrienden en kennissen. We kunnen tevreden terugkijken op een zeer goede en geslaagde hengstenkeuring met SUPER resultaten ! Eind oktober zijn we gestart met 30 jonge hengsten die in December opgingen voor hun eerste goedkeuring. Daarvan zijn er uiteindelijk 9 goedgekeurd, dat was boven verwachting. Met 2 jonge hengsten gaan we nog na de na en herkeuring op 2 Februari, dat moeten we nog afwachten.

De jonge hengsten die voor het eerst werden goedgekeurd zijn:

  • Kashia van ’t Zand
  • King van Stal Old-Sênder
  • Johnson van Gelre
  • King of Holstud
  • Kramer van Stal Maruschka
  • Kyaro van de Kuiperij
  • Kenwood van Gelre
  • Koen van de Zuid Caroline
  • Koert van ’t Broekland

Op Zaterdag 12 januari zijn we met 28 hengsten naar Mariënheem afgereisd dat was een hele organisatie vooraf met wassen, poetsen, schoonhouden en transport maar dat is dankzij hulp van vrienden en kennissen prima gegaan.
We hadden een nieuwe stalling plaats in de manege dat vooraf wel wat vraagtekens opleverde maar ook dat is super verlopen met dank aan de organisatie.

DE RESULTATEN VAN DE PREMIEKEURING SPREKEN VOOR ZICH

Nationaal Kampioen grote maat: Holland van Ruimzicht

Reserve Kampioen midden maat: Juneau van de Amstelhof

Erekampioen: Enrique van Gelre

Verdere keuringsresultaten zijn:

Primering van de jonge hengsten was als volgt: een 2de premie behaalde Kyaro van de Kuiperij, Johnson van Gelre en Koert van ’t Broekland. Een 1ste premie behaalde: Kashia van ’t Zand, King of Holstud, Kramer van Stal Maruschka, Kenwood van Gelre, Koen van de Zuid Caroline en King van Stal Old-Sênder.

Dan de oudere hengsten:

Het tonen voor definitieve goedkeuring van Collovatti van Stal Brammelo en Sleipnir van Odoorn. Het tonen van Fireball van Gelre, hij gaat naar de 2de fase.

2de premies waren er voor Heit van de Raven, Jens van de Provinciale Weg, Google van Stal Polderzicht en Gatsby by Jet’s Stable.

1ste premies waren er voor Diego B van Hedel, Evra van ’t Zand, JH van Stal Tangeveer, Juneau van de Amstelhof, Jaro van de Welyse Hoek, Jorenzo van de Veldhoeve, Grand Prix van Stal de Elsthof, Kölnäs Uhno, Holland van Ruimzicht, Fascination van de Colorstable, Berno van de Pelgrim en Enrique van Gelre.

De Kampioenschappen:

Holland van Ruimzicht  is Nationaal Kampioen Grote Maat.

Juneau van de Amstelhof is Reserve Kampioen Midden Maat.

Enrique van Gelre werd voor de 2de keer Erekampioen.

Holland van Ruimzicht werd ook nog geselecteerd voor “de hengst met de beste draf “. 

Hiermee kwam een einde aan een zeer drukke maar succesvolle dag. Iedereen die geholpen heeft bij Team Hengstenhouderij Kramp, HARTELIJK DANK !