Hengstenkeuring 2016

De hengstenkeuring van 2016 zit er weer op, het is een drukke periode geweest en het zijn zeer succesvolle hengstenkeurings dagen geworden. Met als hoogtepunt het nationaal kampioenschap in de kleine maat van Diego Beauty van Hedel. Nog een ander hoogtepunt is de goedkeuring van 2 zelf gefokte “Stal Polderzicht” hengsten nml. Google en G-Star van Stal Polderzicht beide bekroond met een 1ste premie en hoog geplaatst in de rubriek grote maat.

Diego B. van Hedel, Nationaal Kampioen Kleine Maat 2016

We zijn gestart met de voorbereidingen en training van 27 jonge hengsten eind oktober begin november, daarvan werden er 7 in December op de jonge hengstenkeuring goedgekeurd. Nummer 8 Google van Stal Polderzicht is op de herkeuring goedgekeurd.

 

Daar kwamen de reeds goedgekeurde hengsten nog bij voor de premiekeuring in januari dus na de jonge hengstenkeuring weer verder met 27 hengsten voor de premiekeuring op 8 en 9 januari. De resultaten waren super goed.

Op vrijdag waren er 1ste premies voor Zwartbont van de Kortenhof, Axel van stal de Honderdmorgen, Wonder Boy van de Molenstraat en Zegmar van de Zandkamp. En 2de premies voor Beloki van Stal Brammelo, en Bluemull Bonhoga.

Op Zaterdag bij de oudere hengsten 1ste premies voor Fireball van Gelre, Enrique van Gelre, Evra van ’t Zand, Elegant van de Bloemhof, Elco van de Vijfmorgen, Euforie van de Wechterholt, Emilio van Stal de Langewei, Diego Beauty van Hedel, Vanity van de Buxushof en Berno van de Pelgrim. Een 2de premie was er voor Coldplay van de Esdahoeve. Helaas was onze nieuwe aanwinst Collovatti van Stal Brammelo onregelmatig en kon dus niet worden beoordeeld.

Bij de hengsten van de nieuwe jaargang waren er 1ste premies voor Google van Stal Polderzicht, G-Star van Stal Polderzicht, Gido van ’t Kleine Weitje, Geraldo van de Sleedoorn en Gerard van Ziek. 2de premies waren er voor Giel van het Aeghterhuus, Go Getter of Duke Stable en Flemming van Stal het Noordereind.

Aan het einde van de dag de kampioenschappen, ook daar waren we goed vertegenwoordigd met de 1a geplaatste hengsten nml. in de kleine maat: Diego Beauty van Hedel, Zegmar van de Zandkamp en Elco van de Vijfmorgen. in de midden maat Euforie van de Wechterholt en in de grote maat  Fireball van Gelre.  Met als hoogtepunt van deze keuringsdagen het Nationaal kampioenschap in de kleine maat van Diego Beauty van Hedel !

Langs deze weg willen we iedereen hartelijk bedanken die ons heeft geholpen in de drukke periode voor en/of tijdens de hengstenkeuring. En dus deel hebben uitgemaakt van ” Team Hengstenhouderij Kramp” !! We hebben er met z’n allen veel tijd en aandacht aan besteed en de fraaie resultaten spreken voor zich. Het was weer een leuke en gezellige tijd en tot de volgende hengstenkeuring !

Iedereen bedankt namens, Hengstenhouderij Kramp