Hengstenkeuring 2020 Succesvol!

De hengstenkeuring van 2020 zit er weer op, het was een drukke periode al met al zijn we ruim 2,5 maand bezig geweest met het trainen en keurings klaar maken van de jonge en oudere hengsten.
Gelukkig met veel hulp van vrienden en kennissen en soms ook van hengsteneigenaren.
De resultaten waren zeer goed op een enkele tegenvaller na wat de premies betreft. We kijken met een tevreden en goed gevoel terug op deze hengstenkeuring.
Eind oktober gestart met 33 jonge hengsten waarvan er 6 goedgekeurd zijn.
In januari voor de premiekeuring hadden we er 32 in totaal. De meeste voor de premiekeuring maar ook een aantal voor hun definitieve goedkeuring.
Dat was een hele organisatie met veel werk wat betreft wassen, schoonhouden en poetsen. En zeker om ze allemaal op transport naar Mariënheem te krijgen.
En dan moeten ze daar piekfijn in orde in de baan verschijnen, maar ook dat is gelukt met behulp van vele helpers!

De jonge hengsten die voor het eerst werden goedgekeurd zijn:

  • Laredo van de Pancras
  • LA van Stal Polderzicht
  • Ludovic van de Vijfmorgen
  • Love Game van Groenendaal
  • Lenox van Stal Gaia
  • Loca de Amor van Groenendaal

De premiekeuring op Zaterdag 11 Januari:

1ste premies waren er voor: Love Game van Groenendaal, LA van Stal Polderzicht, Lenox van Stal Gaia, Evra van ’t Zand, Fascination van de Colorstable, Kramer van Stal Maruschka, Kyaro van de Kuiperij, Kenwood van Gelre, Koen van de Zuid Caroline, King van Stal Old Sender, Juneau van de Amstelhof, Kölnäs Uhno, Jaro van de Welyse Hoek, Jorenzo van de Veldhoeve, Holland van Ruimzicht en Enrique van Gelre.

2de premies waren er voor: Laredo van de Pancras, Ludovic van de Vijfmorgen, Loca de Amor van Groenendaal, Gerard van Ziek, Google van Stal Polderzicht, King of Holstud, JH van stal Tangeveer, Johnson van Gelre en Jamaica van het Esveld.

Definitief goedgekeurd zijn: Camilo van ’t Haveld, Diego B. van Hedel, Arko van de Lindervelde, Fireball van Gelre, Talisman af Jaboruder, Evra van ’t zand en Enrique van Gelre.

Wat super veel positieve reacties kreeg was de presentatie aan de lange lijnen van G-Star van Stal Polderzicht (gepromoveerd naar 2de Fase) en Arko van de Lindervelde (defintief goedgekeurd) beide gepresenteerd door Laura Kramp!

G-Star van Stal Polderzicht

En dan de kampioenschappen: Kampioen van de 4-jarige hengsten werd Kenwood van Gelre.

Kenwood-v-Gelre

 

Nationaal Erekampioen werd Enrique van Gelre.

Enrique van Gelre.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van een zeer drukke en succesvolle dag en periode van hengstenkeuring 2020.

Iedereen die deel uitgemaakt heeft van Team Hengstenhouderij Kramp hartelijk bedankt voor jullie inzet en hulp!